در انفجار خودرو ون در کراچی ۴ نفر از جمله ۳ شهروند چینی کشته شدند

در حالی که پاکستان و ایران با ناآرامی‌های افغانستان روبرو هستند، ستیزه جویان جنگی را علیه رابطه با چین به راه انداخته‌اند
۰۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۲۱:۴۳ کد : ۱۷۸۰۴ دیده بان چین
در انفجار خودرو ون در کراچی ۴ نفر از جمله ۳ شهروند چینی کشته شدند

برای اولین بار در تاریخ بلوچستان یک زن عملیات انتحاری انجام داد. شاری بلوچ ۳۰ ساله با نام مستعار "برَمش" (یعنی اولین جرقه یا بارقه نور. معنی دوم آن آواز یا صدا می‌باشد)، مادر دو کودک، که جلیقه انتحاری به تن داشت خود را در کنار خودرو حامل سه استاد دانشکده زبان چینی دانشگاه کراچی وابسته به انستیتو کنفوسیوس در پاکستان منفجر کرد که در نتیجه آن سه استاد چینی به همراه راننده خود رو در جا کشته شدند و حداقل چهار نفر دیگر زخمی شدند. بر طبق برخی از گزارشات چهار شهروند چینی شامل دو زن و دو مرد کشته شده‌اند. دوسال پیش ویدیو ضجه‌های دختر ۴ ساله بلوچ به نام "برمش" که مادرش به قتل رسیده بود در فضای مجازی به صورت گسترده‌ای منتشر شده و تجمعات و اعتراضات فراوانی در شهرهای مختلف بلوچستان و کراچی صورت گرفت. کمپین بزرگی بنام "عدالت برای برمش" از همان زمان آغاز شد."بریگاد مجید" از ارتش آزادیبخش بلوچستان مسئولیت این حمله را که روز سه شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ اتفاق افتاد به عهده گرفته است. شاری بلوچ که تا چند ماه پیش دبیر علوم در دبیرستان دخترانه شهر تربت بلوچستان بود دارای مدارک لیسانس و فوق لیسانس فلسفه نیز می‌باشد و اصالتا از خانواده تحصیل کرده و مرفه و شناخته شده از شهر کِیچ ایالت بلوچستان پاکستان است. شوهر او دندانپزشک است. پدرش مدیر کل و عموی وی پرفسور و صاحب تالیفات متعدد می‌باشد. بر طبق گزارش بخش اردو بی بی سی، ارتش آزادیبخش بلوچستان مدعیست که شاری بلوچ دو سال پیش به این سازمان پیوسته بود و اینکه تعداد زیادی زنان فدایی به این سازمان پیوسته‌اند. در طی سالیان گذشته شهروندان چینی که در پروژه کریدور اقتصادی چین و پاکستان در ایالت بلوچستان و بخصوص در بندر گوادر کار می‌کنند مورد حمله گروهای مسلح بلوچ قرار گرفته‌اند. مقامات چینی و پاکستانی این حمله انتحاری را بعنوان اقدام تروریستی محکوم کرده‌اند. بسیاری از فعالین و تحلیلگران در فضای مجازی معتقدند این موضوع باید ریشه یابی شود که چرا یک خانم تحصیلکرده و مرفه بلوچ به عملیات انتحاری روی می‌آورد؟


در حالی که پاکستان و ایران با ناآرامی های فزاینده ای که از جانب گروه های شبه نظامی افغانستان آب می خورد، دست و پجه نرم می کنند، ارتش جدایی طلب بلوچستان(BLA) به حضور چین در منطقه بلوچستان و کانون منافع اقتصادی چین در پاکستان اعلام جنگ کرده است. 
 تیپ ماجد، خیلی زود مسئولیت بمب گذاری تازه در منطقه استقرار چینی ها در کراچی را به عهده گرفت و عامل حمله را شاری بلوچ معرفی و او را اولین زن تاریخ ساز حملات انتحاری گروه عنوان کرد.
این حمله یادآور حمله سال 2019 به توریست های چینی در گوادار است که پس از آن مردان مسلحی در یک ویدئو هشدار داده بودند که بلوچستان متعلق به بلوچ است و یک عملیات مستمر برای محافظت از بلوچ در برابر چین، پاکستان و دیگر قدرت های خارجی آغاز شده است. 
تیپ ماجد تا به حال حملاتی علیه افراد چینی انجام داده است. وزارت خارجه پاکستان اعلام کرد که مقامات این کشور حملات تروریستی در کراچی را محکوم می کنند. دولت و مردم پاکستان عمیق ترین تسلیت و همدردی خود را با خانواده های قربانیانی که در این حمله جان خود را از دست داده اند ابراز می کنند. 
شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان نیز با ابراز تسلیت از سفارت پکن در اسلام آباد بازدید کرد. او در آنجا گفت که دولت پاکستان تحقیقات عمیقی پیرامون این حادثه انجام خواهد داد و عاملان این جنایت را مجازات خواهد کرد. 
چین و پاکستان توافقی را رقم زده اند که توسط هر دو کشور یک همکاری راهبردی همه جانبه توصیف می شود و در لیست شراکت های جهانی پکن جایگاه بالایی دارد. پکن و اسلام آباد یکی از مهم ترین قطب های طرح یک کمربند، یک جاده هستند. 
 

با این حال، دوام این طرح اقتصادی به بازیگران غیر دولتی که در افغانستان ریشه دوانده اند گره خورده است. پاکستان مدت هاست که رابطه نزدیکی با طالبان دارد و پس از استقرار طالبان به دیپلماسی با امارت اسلامی ادامه داد. با این حال، رگه هایی از تنش بین دو کشور هویداست. همین ماه طالبان پاکستان را به انجام حملات هوایی در خاک افغانستان متهم کرد.
مجموعه ای از حملات در داخل خود خاک افغانستان نیز مردم این کشور به ویژه جامعه قومی هزاره- جمعیت عمدتا شیعه که مدت هاست مورد سرکوب و تبعیض جامعه عمدتا مسلمان سنی افغانستان قرار گرفته اند- را هدف گرفته است. نماینده دائم ایران در سازمان ملل گفت: ایران عمیقا نگران افزایش شدید این گونه فعالیت های تروریستی در افغانستان است. در بیانیه ایران آمده است که متاسفانه برخی از گروه های افراطی به خاطر اهداف سیاسی محدود خود دست به نابربری های نژادی و قومی در افغانستان می زنند. 
طالبان بارها بر این موضوع تاکید کرده که اجازه نخواهد داد تا از خاک افغانستان برای حمله به دیگر کشورها استفاده شود. در پی خونریزی های اخیر در افغانستان، ایران بار دیگر خواستار جلوگیری از ناآرامی ها شد و از امارت اسلامی خواست تا عاملان جنایات اخیر را شناسایی و مجازات کنند.
ایران نیز شراکت راهبردی مهمی را با پکن آغاز کرده است. بخش هایی از ایران در جنوب در منطقه بلوچستانِ بزرگ قرار دارد. ایران ناچار است با شورش های بلوچ که به رهبری گروه های شبه نظامی سنی مانند جندالله و انصارالفرقان انجام می شود، مبارزه کند.
اسلام آباد و تهران پیرامون مسئله افغانستان با یکدیگر همکاری دارند. با این حال، تنش هایی نیز در رابطه ایران و پاکستان دیده می شود. پاکستان ادعا می کند که جدایی طلبان بلوچ در حال تجدید قوا در خاک ایران هستند. ماه گذشته این ادعا بار دیگر توسط وزارت داخله پاکستان مطرح شد.
ایران همچنین مجبور است با ناآرامی ها در مرز خود با افغانستان مبارزه کند. تنش ها در این هفته منجر به بسته شدن یک گذرگاه در نتیجه اختلافات مرزی شد. رئیس جمهور ایران اخیرا یادآور شد که جنگ اوکراین نباید توجه جهانی را از بحران افغانستان و مشکلات مردمش دور کند. 

 


لینک دانلود فایل

کلید واژه ها: پاکستان چین حمله تروریستی کراچی


نظر شما :