گزارش اختصاصی مرکز تحقیقات چین

چین گانگ سفیر چین در آمریکا، از چین و ایالات متحده آمریکا می خواهد که نقشی پیشرو در بهبود اقتصاد جهانی داشته باشند

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۰۱:۳۷ کد : ۱۷۸۷۲ اخبار و رویدادها
به گزارش مرکز تحقیقات چین دانشگاه علامه طباطبائی، به نقل از CGTN، چین گانگ سفیر چین در ایالات متحده در مصاحبه اخیر خود با مجله فوربس گفت: چین و ایالات متحده به عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان، باید با یکدیگرهمکاری کنند و نقشی پیشرو برای تسهیل بهبود سریع اقتصاد جهانی ایفا نمایند.

او گفت " کووید در جهان بیداد می کند و شاهد بحران اوکراین در اروپا هستیم. اینها مشکلات بیشماری را برای اقتصاد جهانی ایجاد کرده اند و کشورهای بیشتری از کمبود انرژی و غذا رنج می برند. زنجیره های تامین جهانی به شدت مختل شده است. "

چین از ایالات متحده خواست که از سیاسی‌ سازی در روابط تجاری چین و آمریکا دست بردارد و تعرفه های اضافی برروی کالاهای چینی را لغو نماید. او گفت: " روابط تجاری و بازرگانی ما، دستاوردهای چشمگیری داشته است که به نفع دو کشور و جهان است." او اضافه کرد: " بسیاری از "ابهامات و بی ثباتی ها" در خصوص روابط تجاری و بازرگانی چین و آمریکا در این سال ها از سمت ایالات متحده آمریکا ایجاد شده است.

با وجود بحران کووید، روابط تجاری چین و ایالات متحده در سال 2021 به رکورد 750 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال قبل 28.7 درصد افزایش داشته است.داده های شورای بازرگانی آمریکا و چین نشان می دهد که واردات چین از ایالات متحده در سال گذشته 21 درصد افزایش یافته است.

سرمایه گذاری مستقیم خارجی آمریکا در چین به 100 میلیارد دلار رسیده است؛ در حالی که سرمایه گذاری مستقیم غیرمالی چین در ایالات متحده از 70 میلیارد دلار فراتر رفته است. به گفته چین، بیش از 70.000 شرکت آمریکایی در چین سرمایه گذاری کرده و 97 درصد آنها سود می برند.

او گفت: "ایالات متحده باید از سیاسی سازی همکاری تجاری با چین و استفاده ابزاری از تجارت دست بردارد؛ تا بتوانیم ثبات و قابلیت پیش‌بینی پذیری بیشتری را برای سرمایه گذاران فراهم کنیم. زیرا اگر این وضعیت از بد به بدتر تغییر یابد، به نفع هیچ کس نخواهد بود."

او گفت:"با وجود اعمال تعرفه های اضافی بر واردات کالاها از چین در دوران دولت ترامپ ، کسری تجاری ایالات متحده کاهش نیافت. اودر ادامه گفت: "برعکس، این اقدام هزینه های بیشتری را برای شرکت ها و مصرف کنندگان آمریکایی به همراه دارد. من فکر می کنم زمان آن رسیده است که دولت ایالات متحده در مورد آن تجدید نظر کند و هر چه زودتر آن را لغو نماید."

"اگر طرف آمریکایی همچنان بر ادامه این روند اصرار دارد، از آمادگی این کشور برای ضررهای بیشتر اطلاع ندارم. اما اگر این روند را ادامه دهند، ما باید مطابق آن عمل کنیم."

کلید واژه ها: چین آمریکا جنگ تجاری تجارت اقتصاد